SNELLE VERZENDING
VEILIG BETALEN
SPAAR VOOR EXTRA KORTING
GRATIS VERZENDING BOVEN €55,-*
ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 8,8

Zwarte Komijn

Zwarte Komijn

Zwarte Komijn, in het Latijn: Nigella sativa, ook bekend als nootmuskaatbloem. De plant heeft overgins niets te maken met de gewone komijn. Zwarte komijn wordt al sinds de oudheid gegeten en verbouwd. Het wordt ook al genoemd in de stukken van het Oude Egypte en de Joodse Bijbel. Abou Hourayra heeft overgeleverd dat Mohammed gezegd zou hebben: "Gebruik zwarte komijn (in het Arabisch: habba as-sawda), het is een geneesmiddel tegen elke kwaal, behalve de dood".

Zwarte Komijn werking

Zwarte Komijn wordt sinds de oudheid gebruikt als geneesmiddel. Zwarte komijn heeft een aantal patenten in de VS en het Verenigd Koninkrijk namelijk voor: Diabetes, Remming van de groei van kankercellen, Verbetering van het immuunsysteem, Virale infecties, Psoriasis, en Astma.

Werkzame stoffen

Zwarte Komijn bevat een aantal vitamines, te weten: pro-vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B11, vitamine C, vitamine E, en vitamine K. Zwarte komijn bevat ook een aantal mineralen en spoorelementen: calcium, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, selenium, sodium en zink.

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina