SNELLE VERZENDING
VEILIG BETALEN
SPAAR VOOR EXTRA KORTING
GRATIS VERZENDING BOVEN €55,-*
ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 8,8

Lijnzaad

Lijnzaad achtergrond

Lijnzaad is het zaad van vlas wat al meer dan zesduizend jaar wordt geteeld voor linnen. Lijnzaad wordt ook gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie, dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst.

Lijnzaad werking

Lijnzaad bestaat voor ongeveer een kwart uit voedingsvezels. Dit is gezond voor uw spijsvertering. Daarnaast zitten er in lijnzaad gezonde bacteriën die ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering en mogelijk afvallen. Zo zit lijnzaad bomvol omega-3 vetzuren die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Daarnaast verbetert lijnzaad de kwaliteit van het haar, nagels en huid. Het versterkt het zenuwstelsel en zorgt dat hersenen beter functioneren. Tevens verkleint het de kans op kanker en artritis en kan het zelfs helpen bij de behandeling van artritis. Over het algemeen zal je je vitaler voelen.

Werkzame stoffen

Lijnzaad bevat boven alles bijzonder veel vezels en gezonde Omega 3 vetten. Daarnaast bevat lijnzaad een groot aantal vitamines, te weten: pro-vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B11, vitamine C, vitamine E, vitamine K. Ten slotte, bevat lijnzaad een hoop mineralen en spoorelementen zoals: Calcium, IJzer, Kalium, Koper, Magnesium, Mangaan, Sodium, en Zink.

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina