VOOR 22:00 BESTELD VOLGENDE WERKDAG IN HUIS  VEILIG BETALEN  SPAAR VOOR EXTRA KORTING  GRATIS VERZENDING BOVEN €55,-*  ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 8,8

Cacao

Cacao is een verengelste vorm van het woord cacao. De cacaobonen worden gewoonlijk gedroogd en vervolgens volledig gefermenteerd, om vervolgens te gebruiken als basis voor de bereiding van chocolade, mole saus, tejate en cacaoboter. De cacaoboom is inheems in Amerika en het draagt vrucht (cacao peul), die ruw is en gekenmerkt wordt door een leerachtige schil ongeveer 30 mm in dikte is.

Als ze rijp zijn worden de geoogste cacao peulen meestal opengespleten met een machete om zo de bonen binnen te bereiken. De pulp en cacaobonen worden zorgvuldig verwijderd en de schil wordt weggegooid. De cacaobonen gaan vervolgens door een serie voorafgaande procedures om ze te fermenteren. De gistende proces genaamd 'zweten' is van vitaal belang voor de kwaliteit van de bonen.

4 artikel(en)

per pagina

 • Cacao poeder Bio RAW - 1KG

  BIG FOOD
  BIG FOOD - Cacao poeder Bio RAW 1KG - Small Bulk - STAFFELKORTING De cacaoboom had een heilige status bij de Azteken en Maya’s. Niet zo gek als je bedenkt dat rauwe cacao wel 300 actieve stoffen bevat. Heeft u speciale wensen of behoefte aan nog grotere aantallen neem dan gerust contact op via [email protected]
  Inhoud: 1KG
  € 18,95

 • BIG FOOD - Cacao poeder Bio RAW 100gr

  BIG FOOD
  Cacaopoeder poeder biologisch Inhoud 100gr . De cacaoboom had een heilige status bij de Azteken en Maya’s. Niet zo gek als je bedenkt dat rauwe cacao wel 300 actieve stoffen bevat.
  Inhoud: 100 gr

  Normale prijs: € 3,50 -44%

  Aanbieding: € 1,95

 • BIG FOOD - Cacao nibs Bio RAW - 1KG

  BIG FOOD
  De cacaoboom had een heilige status bij de Azteken en Maya’s. Niet zo gek als je bedenkt dat rauwe cacao wel 300 actieve stoffen bevat.
  Inhoud: 1KG

  Normale prijs: € 16,95 -41%

  Aanbieding: € 9,95

 • Bio Cacao Boter

  Mattisson
  Mattisson Bio Cacao Boter wordt verkegen na het persen van Cacao bonen. Het versmeltingspunt van Cacao Boter ligt rond de 35°C. Gebruik Bio Cacao Boter in uw gerechten en geniet van de heerlijke smaak.
  Inhoud: 300 g

  Normale prijs: € 13,95 -29%

  Aanbieding: € 9,87

4 artikel(en)

per pagina