SNELLE VERZENDING
VEILIG BETALEN
SPAAR VOOR EXTRA KORTING
GRATIS VERZENDING BOVEN €55,-*
ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 8,8

Spirulina

Spirulina achtergrond

spirulinaSpirulina is een microalg en wordt door heel veel soorten dieren gegeten. Spirulina was een voedingsbron voor veel Mesoamerikanen, voornamelijk de Azteken, tot ongeveer de zestiende eeuw. Het kan zelfs zijn dat spirulina een veel langere geschiedenis heeft in Chad waar zo ver terug als de negende eeuw spirulina al werd geoogst uit de meren rond het Chad Meer. Dit werd verhandelt tot diep in het Arabische rijk.

Spirulina werking

Spirulina is een rijke bron aan eiwitten, B vitamines en chlorofyl. Daarmee is spirulina een uitstekende aanvulling op het vegatarisch dieet. Door zijn bestandsdelen heeft spirulina meerdere werkingen: het detoxificeert, het versterkt het immuun systeem, en herstelt spieren.

Werkzame stoffen

Spirulina bevat een hoop vitamines en mineralen. Het bevat de vitamines: pro-vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B11, vitamine B12, vitamine C, vitamine D, vitamine E, en vitamine K. Daarnaast bevat spirulina een hoop mineralen, te weten: calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, sodium, en zink.

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina