SNELLE VERZENDING
VEILIG BETALEN
SPAAR VOOR EXTRA KORTING
GRATIS VERZENDING BOVEN €55,-*
ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 8,8

Witte Moerbei

Witte moerbei

witte moerbeiWitte moerbei (Morus alba) is een plant uit de moerbeifamilie (Moraceae) die oorspronkelijk uit China komt. De soort komt buiten China in veel gebieden voor omdat het de belangrijkste moerbei voor de zijderups is. De witte moerbei is een tot 16 m hoge boom. De vruchten zijn wit en worden later geel, maar ook roze tot paars. Omdat de vruchten niet lang houdbaar zijn, worden ze, als ze al worden aangeboden, in gedroogde vorm verkocht.

Witte moerbei werking

Witte moerbei heeft een aantal werkingen. Het werkt cholesterol verlagend, gaat een hoge bloeddruk tegen, en heeft een anti-oxiderende werking. Verder zorgt de vrucht ook voor gezonde hersenen en tegen te veel urinezuur in het bloed wat jicht kan veroorzaken. In China wordt het gebruikt tegen de griep en de verschijnselen van de griep, ook wordt het ingezet voor pijnlijke gewrichten, en tegen: constipatie, duizeligheid, haarverlies en vervroegd grijs worden.

Werkzame stoffen

Witte moerbei bevat een aantal vitamines, te weten: pro-vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B6, vitamine C, vitamine E, en vitamine K. Daarnaast bevat het ook een aantal mineralen en spoorelementen: calcium, ijzer, kalium, koper, magnesium, selenium, sodium, en zink.

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina