Lucuma

lucuma

Lucuma is een vrucht uit het subtropische gebied in de Peruaanse Andes. Het is een vrucht met een kenmerkende smaak die erg populair was in het gebied en tijd van de Inca's en de Moches. Het staat ook bekend als het Inca goud. Lucuma bomen kunnen de leeftijd van 500 jaar bereiken en nog steeds vruchten baren.

Lucuma lijkt in zijn hele vorm op een avocado, met een harde groene buitenkant die het zoete, zachte fruit bedekt. Het vlees is geel en heeft een textuur die enigszins doet denken aan die van een droge eierdooier. Veel mensen zeggen dat de smaak van lucuma hen doet denken aan een kruising tussen karamel en een zoete aardappel. Hoewel het een zachte zoetheid bevat, is het laag op de glycemische schaal en meestal geschikt voor diabetici.

Vaak wordt lucuma in poedervorm verkocht, perfect om toe te voegen aan smoothies of bakrecepten. De zachte smaak en het zachte aroma versterken de meeste voedingsmiddelen zonder de algehele smaak van het recept rechtstreeks te beïnvloeden of te beïnvloeden. Lucuma wordt duurzaam geteeld in deze regio zonder gebruik te maken van pesticiden en wordt samen met andere planten verbouwd om boeren een groter voordeel te bieden.

2 artikel(en)

per pagina

 • Big Food Lucuma poeder - 1KG

  BIGFOOD

  WEGENS HOUDBAARHEIDSDATUM TOT 01-08-2019 IN DE AANBIEDING 

  Voordelige bulk verpakking voor de kleine grootgebruiker Zoetekauwen opgelet! Maak kennis met je nieuwe beste vriend: lucuma. Deze natuurlijke Peruaanse suiker vervanger heeft een laag suikergehalte én een lage glycemische index.

  ✓ Rauw, 

  ✓ Small Bulk - STAFFELKORTING 1,2,3 en 5 kg 

  ✓ De scherpste prijs van Nederland en Belgie

  ✓ De geroemde Big Food kwaliteit.

  Inhoud: 1 kg

  Normale prijs: €  29,95 -73%

  Aanbieding: €  7,95

 • Health Force - Maca Force Lucuma Spice - 400 gram

  Health Force
  HealthForce MacaForce bevat alle voedingsstoffen en balans zoals de natuur het bedoeld heeft, maar toch bevat het de potentie van een extract.
  Inhoud: 400 gr

  Normale prijs: €  56,95 -18%

  Aanbieding: €  46,95

2 artikel(en)

per pagina