SNELLE VERZENDING
VEILIG BETALEN
SPAAR VOOR EXTRA KORTING
GRATIS VERZENDING BOVEN €55,-*
ONZE KLANTEN GEVEN ONS EEN 8,8

Blauwe Bessen

Blauwe bessen zijn bloeiende planten die normaal recht groeien maar soms groeien ze horizontaal in de vorm van struiken van verschillende grootte meestal 4 tot 10 centimeter. Kleinere soorten van blauwe bessen worden aangeduid als "lage struik" blauwe bessen, terwijl de grotere soorten worden aangeduid als "hoge struik" blauwe bessen. Lees meer over Blauwe Bessen >>.

De bladeren van blauwe bessen kunnen zowel groenblijvende of bladverliezende, eivormig tot lancetvormig zijn en zijn meestal 1 tot 8 centimeter lang en 0,5 tot 3,5 centimeter breed. Hun bloemen hebben de vorm van een bel en zijn rood, getint groen, wit of lichtroze van kleur. De kleur van blauwe bessen bloemen blijven veranderen vanaf het moment dat ze beginnen te ontwikkelen totdat ze rijp zijn.  Eerst zijn ze licht groenachtig,dan worden ze roodpaarse en vervolgens donkerblauw als ze rijp zijn. De vruchten smaken zoet als volwassen en hun zuurgraad fluctueert. De hoogte van een blauwe bessen plant varieert afhankelijk van het seizoen van hun groei. Bovendien worden de vruchtvorming tijd ook beïnvloed door plaatselijke omstandigheden, waaronder breedtegraad en hoogte.

Hoe blauwe bessen werken

Ze bevatten voedingsvezels: voedingsmiddelen rijk aan vezels inhoud zijn zeer essentieel in de gezondheid. De vezel bevordert een goede vertering van voedsel voedingsstoffen en omzetting van voedingsstoffen in energie. Dit betekent dat voldoende vezel in het lichaam wordt toegevoerd, cholesterol wordt geregeld zodoende wordt de zorgen van obesitas geëlimineerd .Blauwe bessen bevatten grote inhoud vezels en daarom zijn ze een goede bron van deze essentiële componenten in het lichaam.

Bron van vitamine C: een portie van blauwe bessen levert 14 gram vitamine C, die goed is voor 25% van wat het lichaam nodig heeft. Vitamine C is noodzakelijk om de vorming van collageen en helpt ook bij het handhaven van gezonde haarvaten en tandvlees. De vitaminen stimuleren het immuunsysteem van het lichaam en helpt de absorptie van ijzer te promoten.

Goede bron van antioxidanten: blauwe bessen bevatten voldoende hoeveelheden antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor neutraliseren van vrije radicalen die anders hart-en vaatziekten, kanker en veroudering zouden kunnen veroorzaken. Blauwe bessen bevatten een stof genaamd polyfenolen, die verantwoordelijk is voor de antioxiderende werking.

Goede bron van mangaan: blauwe bessen zijn rijk aan mangaan die een grote rol speelt in de ontwikkeling van botten en ook de omzetting van vetten, eiwitten en koolhydraten in energie. Door het opnemen van blauwe bessen in uw dieet, zullen al uw botten efficiënt worden versterkt en het lichaam zal met voldoende energie worden geleverd.

Actieve ingrediënten en voedingsstoffen

Blauwe bessen bevat:Vitamine C, vezels, mangaan, polyfenolen

Tekst inklappen

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.