Bijenpollen

bijenpollen

Welkom bij de bijen - Gezondheidsvoordelen van bijenpollenkorrels

Bijenpollen is een van de meest complete voedingsmiddelen als het gaat om voeding. Het natuurlijke voedsel werd ooit beschreven door de Duitse natuuronderzoeker, Francis Huber als "de grootste bodybuilder op aarde." De reden voor de hype eromheen is te wijten aan de vele voordelen die het heeft voor de menselijke gezondheid. Helaas worden, net als veel natuurlijke gezondheidsopties, het gebruik van bijenpollen enorm onderbenut.

Voor onze tijd was bijenpollen een belangrijk onderdeel van de voeding voor de Grieken en Romeinen, die het het levengevende stof noemden, verwijzend naar onsterfelijkheid en eeuwige jeugdigheid. Ook zij wisten dat het gebruik ervan vele voordelen heeft. Bijenstuifmeel is ook bekend te zijn gebruikt door Amerikaanse Indianen en Chinese stammen voor hun verjongende eigenschappen. Ook van de Egyptenaren is bekend dat zij farao's hebben begraven met stuifmeel!

Waar bestaat het uit?

Bijenstuifmeel wordt geprezen als een allround natuurlijke bodybuilder vanwege de vele componenten waaruit zijn structuur bestaat. Het wordt gemaakt wanneer honingbijen de mannelijke zaden van een bloembloesem verzamelen. Het verzamelde mannelijke zaad wordt gemengd met de spijsverteringsenzymen van de bijen. De pollenkorrels zijn plakkerig en kunnen elk tot 5 miljoen stuifmeelsporen bevatten. De reden waarom veel voedingsdeskundigen en wetenschappers erop aandringen dat het een perfect voedsel is, is omdat deze kleine pollen vol zitten met voedzame bestanddelen die het menselijk lichaam nodig heeft.

De pollen bevatten grote hoeveelheden mineralen, eiwitten, vitaminen, carotenoïden, heilzame vetzuren en bioflavonoïden die antibacterieel en antiviraal zijn en die ook helpen om het cholesterolgehalte te controleren en de haarvaten te versterken en te stabiliseren. Pollen heeft ook de zeldzame vitamine B12 en is de enige plantaardige bron waar het te vinden is.

Voordelen van bijenpollen

Vers bijenstuifmeel bevat een breed scala aan proteïneverbindingen: ongeveer 40% van het organische bijenstuifmeel is allemaal eiwit van aard. Wil je exact weten waar bijenpollen goed voor zijn dan raden wij je aan goed rond te kijken op internet. Er zijn talloze kwaaltjes en doelstelling waarbij gebruikers zeer positieve ervaringen hebben door het gebruik van Bijenpollen

Bijen Propolis

Propolis is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen, sap van planten en bomen, en andere botanische bronnen. Afgezien van de bijenpollen die talloze voordelen hebben maken bijen ook propolis. 

2 artikel(en)

per pagina

 • BIG FOOD Bijenpollen - 500 gram

  BIGFOOD
  Bijenpollen zijn een superfood. Maar we worden vooral blij van dat vrolijke kleurtje. Bijenpollen zijn een bijproduct dat gemaakt wordt door bijen. Pollen is Engels voor stuifmeel. Het stuifmeel wordt door bijen uit bloemen gehaald. Stuifmeel hecht zich aan de bijenpootjes en doordat de bijen over een speciaal scherm lopen, vallen de korrels ervan af.
  Inhoud: 500 gr

  Normale prijs: €  16,95 -3%

  Aanbieding: €  16,50

  Slechts €  15,00
  • 2 voor €  15,95 p/s. en bespaar 4%
  • 3 voor €  15,50 p/s. en bespaar 7%
  • 4 voor €  15,25 p/s. en bespaar 8%
  • 5 voor €  15,00 p/s. en bespaar 10%
 • Big Food Bijenpollen - 1KG - Small Bulk

  BIGFOOD

  Bijenpollen zijn een superfood. Maar we worden vooral blij van dat vrolijke kleurtje.
  Bijenpollen zijn een bijproduct dat gemaakt wordt door bijen.
  Pollen is Engels voor stuifmeel. Het stuifmeel wordt door bijen uit bloemen gehaald.
  Stuifmeel hecht zich aan de bijenpootjes en doordat de bijen over een speciaal scherm lopen, vallen de korrels ervan af.

  Inhoud: 1000 gr
  • 2 voor €  24,95 p/s. en bespaar 4%
  • 3 voor €  23,95 p/s. en bespaar 8%
  • 5 voor €  22,95 p/s. en bespaar 12%

  Niet in voorraad

2 artikel(en)

per pagina