Acai bessen

acai

Acai-bessen zijn afkomstig van de acaipalm, die veel voorkomt in het Amazonebekken. De acaipalm en bes behoren tot het geslacht Euterpe en er zijn acht belangrijke soorten, voornamelijk geteeld in moerassen en uiterwaarden. Ze vertegenwoordigden een belangrijk basisvoedsel van de inheemse stammen, en de voedingswaarde maakte deze bessen essentieel voor hun algehele gezondheid, soms goed voor meer dan 25% van hun voedselinname.

Acai-bessen zijn een van de nieuwste en meest populaire organische oplossingen voor een breed scala van gezondheidsproblemen. Het wordt actief gebruikt door alternatieve artsen. Van de verschillende soorten wordt vaak gezegd dat ze verschillende voordelen hebben, met de witte acaibessen niet zo krachtig of krachtig als de donkerrode of paarse variëteiten. De bes heeft een groot zaad in het midden dat ongeveer 80% van de vrucht uitmaakt, maar de resterende endocarp, pulp en schil bevatten allemaal nuttige voedingsstoffen.

Voedingswaarde
Acai-bessen bevatten koolhydraten, voedingsvezels, gezonde vetten en eiwitten en zijn rijk aan vitamines en mineralen. Ze bevatten vitamine A, vitamine E en vitamine C. Van de mineralen bevatten acaibessen calcium, ijzer, kalium en natrium.

4 artikel(en)

per pagina

4 artikel(en)

per pagina