Spirulina

spirulina

Wat is spirulina 

Spirulina is een blauwgroene alg die door voedingsdeskundigen de superfood van de toekomst wordt genoemd. 

Je had waarschijnlijk nooit gedacht dat je algenpoeder uit tropische meren zou toevoegen aan je smoothies, maar spirulina is een populaire aanwinst voor veel gezondheidsgerichte eters. Hoewel dit superfood momenteel in de schijnwerpers staat vanwege zijn voedingsstoffen en voedingswaarde is spirulina geen nieuwkomer. Het was al een superfood lang voordat de voedingsdeskundigen in de 21e eeuw begonnen met het toevoegen aan hun smoothies.

Spirulina is misschien wel een van de oudste levensvormen op aarde. De eerste mensen die ooit deze algen als voedselbron hebben gebruikt, zijn onduidelijk, maar Azteken en Afrikaanse inboorlingen hebben de algen vele eeuwen geleden al in hun dagelijkse voeding geconsumeerd.

Inhoudelijk

Gedroogde spirulina bevat ongeveer 60 tot 70 procent eiwit. Het wordt eigenlijk beschouwd als een van de weinige op planten gebaseerde 'compleet eiwit' bronnen, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft, maar niet zelf aanmaakt. Het is ook een goede bron van calcium, ijzer, magnesium en vitamines A, E en K. Spirulina kan meer gunstig zijn voor veganisten of vegetariërs die onvoldoende ijzer in hun dieet hebben. Aangeprezen als een "superfood," gezondheidsclaims rond de blauw-groene algen omvatten het vermogen om de immuniteit te verhogen, allergieën te bestrijden en vermoeidheid te verminderen.

Met zijn hoge nutriëntendichtheid bereiken de voordelen van spirulina ver en wijd. Het is een product dat veelvuldig terug komt in de ingredienten lijst van smoothies 's die worden samengesteld om wat extra energie te produceren, vermoeidheid te verminderen en de eetlust op natuurlijke wijze kan onderdrukken. Grote voordelen die voor veel mensen de vervanging betekent voor het opstart bakkie koffie.

Net als andere superfoods kan spirulina het immuunsysteem versterken, helpen bij de spijsvertering, de pH van het lichaam in evenwicht brengen en ontstekingen verminderen. Kleine studies ondersteunen deze beweringen, maar er is meer onderzoek nodig om te weten of deze beweringen waar zijn.

Spirulina is verkrijgbaar als tabletten of poeders. Logischer wijs is de poeder variant het meest geschikt als je het wilt verwerken in je smoothie of andere "groene" recepten. Spirulina kan een beetje prijzig zijn. Het is altijd belangrijk om bij de keuze voor het Spirulina product altijd te gaan voor gerenomeerde merken zoals Health Force, Marcus Rohrer of Big Food en Superfoodz omdat er veel producten en leveranciers zijn die het niet zo nauw nemen met de kwaliteit. De producten die wij verkopen bij Raw-Superfood.com zijn altijd door een derde partij getest en vrij van besmetting . 

11 artikel(en)

per pagina

11 artikel(en)

per pagina