Zoetmiddelen

natuurlijke zoetmiddelen

Het is misschien een beetje gek maar als ik aan zoetmiddelen denk moet ik altijd denken aan een qoute uit een film ; Snatch 

- Do you use Sugar ?  

- No, I am sweet enough !

Wat zijn nu eigenlijk zoetmiddelen  of ook wel zoetstoffen genoemd 

Zoetstoffen zijn stoffen die worden gebruikt om de smakelijkheid en houdbaarheid van voedingsmiddelen te verbeteren.
De zoetheid brengt bitterheid, zuurheid en zoutheid in evenwicht, en de meeste mensen geven de voorkeur aan zoete smaken.
De osmolariteit (de opgeloste concentratie) van zoetstoffen betekent dat ze meestal de groei van bacteriën en schimmels remmen.
Suikers komen van nature voor in veel plantaardig voedsel; we krijgen de meest voorkomende zoetstoffen door deze planten te verwerken (zoals agave cactussen, esdoorns, suikerriet, kokospalmen, suikerbieten en maïs) om de suikers te extraheren en condenseren. In het geval van honing doen bijen het werk van het extraheren en verwerken van bloemnectar voor ons.
bij
We maken bijvoorbeeld ahornsiroop door boomsap te tappen wanneer het in de lente warmer wordt. Daarna koken we het grootste deel van de vloeistof af tot we een sterk gecondenseerde suikeroplossing hebben. We kunnen ook esdoornsuiker maken (met andere woorden gekristalliseerde siroop) door simpelweg alle vloeistof helemaal te verwijderen.
Wij verkopen natuurlijk voorkomende zoetstoffen (d.w.z. geraffineerd uit plantaardige bronnen) in plaats van kunstmatige zoetstoffen (dat wil zeggen gemaakt in een laboratorium). Meestal betekent dit een combinatie van glucose, fructose of sucrose.

Waarom zijn zoetstoffen zo belangrijk?

De zoetstofconsumptie in het verleden was beperkt tot fruit en honing, hoewel mensen in tropische regio's ook suikerriet konden consumeren.
Sinds 1970 is er een toename van 14% in het totale energieverbruik van alle zoetstoffen. Nu maakt toegevoegde zoetstoffen bijna 20% uit van onze voeding. Inderdaad!  dit betekent dat bijna 1/5e van het voedsel en de drank die we innemen toegevoegde kunstmatige zoetstoffen bevatten.

Suiker is zeker niet altijd slecht en je hebt het ook nodig voor de enrgie verbranding in je lichaam maar het kan zeker geen kwaad om stil te staan bij de inname van suikers in het algemeen.

1 artikel(en)

per pagina

 • Bragg apple cider azijn met honing - 473 ml

  Bragg

  Waar Bragg goed voor is en wat het allemaal doet heeft u waarschijnlijk al zelf ondervonden of ergens anders op internet gelezen. Wat wil je dan nog meer dan de goedkoopste prijs en snelle levering.

  Vanaf 55 euro hebben we gratis verzending en vandaag voor 22:00 besteld is morgen (de volgende werkdag, en zelfs op zaterdag) al in huis.

  Een heerlijke organische blend van de wereld beroemde Bragg Organic Apple Cider Vinegar samen met Nature's Organic Honey. Ideaal te gebruik als basis voor de Bragg Organic Apple Cider Vinegar & Honey drank of ook te gebruiken als heerlijke dressing over ontbijtgranen, vers fruit, yoghurt, salades of gebruik het in talloze andere recepten. Gebruik: Twee eetlepels Blend in 225ml gezuiverd of gedestilleerd water. Geniet van Bragg biologische appel cider azijn 3 keer per dag of elk ander moment op de dag wanneer je zin het in een verfrissend drankje.

  Inhoud: 473 ml

  Normale prijs: €  14,95 -7%

  Aanbieding: €  13,95

  Slechts €  12,50
  • 3 voor €  12,50 p/s. en bespaar 11%

1 artikel(en)

per pagina