zomer

 Hoe ga jij de zomer in?

Veel mensen zijn het jaar goed begonnen met een goede leefstijl. Maar het is weer mooi weer, het terras lonkt, we genieten van het buiten leven en langzaam laten we onze nieuwe gewoonten weer varen. En dan na de zomer nemen we ons voor weer te beginnen. Het is nu tenslotte bijna vakantie. We willen afvallen, gezonder leven of meer in balans komen. We hebben ons begin dit jaar ingeschreven bij de sportschool en gaan vol goede moed een paar maanden sporten. Maar nu het lekkere weer aangebroken is wordt het al moeilijker om dit vast te blijven houden en al gauw heeft de sportschool er weer een ‘slapend’ lid bij. 
We weten het allemaal: Sport heeft zoveel voordelen. Bewegen zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt, je lekkerder in je vel zit of dat je op gezond gewicht komt en blijft. Sporten zorgt voor rust in je hoofd, een momentje van inspanning, maar ook van ontspanning. Maar waarom lukt het veel mensen dan niet om bewegen een vast onderdeel van de leefstijl te maken?

Motivatie, mindset en gedrag


Om te gaan bewegen hebben wij mensen een concreet doel en intrinsieke motivatie nodig. We bewegen pas als we een doel zien om naar toe te werken. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk! Bewegen is het resultaat van onze motivatie, onze mindset en ons gedrag! En dat is waar weinig bij stil gestaan wordt tijdens het hele proces van goede voornemens en het zetten van de eerste stap en het daadwerkelijk volhouden van onze nieuwe gewoonten. Wanneer er iets veranderd in onze situaties, dan zijn we al snel ons nieuwe ritme weer kwijt en maakt het terrasje plek voor de sportschool en de wijntjes en biertjes plek voor ons voornemen om voornamelijk water te drinken. 

Geen quick fix


Wil je in de zomermaanden ook je goede gewoonten vasthouden? Maak dan alvast een afspraak met jezelf. Op welke dagen ga je sporten? Wanneer je je resultaten wilt vasthouden moet je er wat voor doen. Ook in de zomer. Kijk hierbij wat het beste bij jou past en bedenk je vooraf of dit realistisch is?

Tips

Hierbij 5 tips om toch die goede gewoonten ook in de zomer vol te houden: 

- Bedenk je vooraf wat voor jou belangrijk is. (wat is mijn doel)
- Zoek iemand met hetzelfde doel, zo kunnen jullie elkaar stimuleren
- Verplaats je sportmoment naar de ochtend, dan is er geen reden om deze te skippen voor het terrasje of die BBQ waar je spontaan naartoe wilt.
- Straf jezelf niet wanneer het niet lukt, maar beloon jezelf wanneer het wel gelukt is
- Vertel anderen waarom je doet wat je doet en hoe belangrijk het voor je is. 

Kies op deze manier voor een blijvend resultaat waar jij je goed bij voelt.


Willemijn Nunnikhoven
Founder & CEO
WILL Be Strong!!!
0031614584744
www.willbestrong.nl
www.heroesprogramma.nl