DEEL 2 VAN STOPPEN MET ROKEN

deel 1 gemist ? lees het -> HIER 

Waarom zou jij stoppen met roken?


Roken heeft vele voordelen, dat hebben we vorige week wel gezien: het geeft ontspanning, een momentje voor jezelf, het is gezellig en het zorgt ervoor dat je niet dik wordt wanneer je zou besluiten om te stoppen. Dit zijn de voordelen die ik zelf ervaren heb. Misschien heb jij nog wel veel meer voordelen?

Dat roken ontspannend werkt is ook nog eens bewezen en is als je verder leest ook eigenlijk heel erg logisch. Wanneer je rookt, dan adem je namelijk diep in, en vervolgens adem je weer diep uit. Je neemt even afstand van alles om je heen en je ademt weer diep in en weer uit. “Je inhaleert de rook van je sigaret in en je blaas de rook weer uit!” Deze handeling geeft ontspanning. Echt? Ja echt! Je kunt op dit moment namelijk niet oppervlakkig ademhalen. Hetzelfde wanneer je eet!

Stoppen met roken is een keuze. Stoppen met roken moet je echt willen. Je moet voldoende redenen hebben om te stoppen! Anders lukt het niet.

Roep jij al jaren dat je wilt stoppen met roken? Maar lukt het steeds niet of begin je weer? Vraag je dan de volgende keer wanneer je weer een sigaret opsteekt eens het volgende af?
-Waarom vind ik dit zo fijn?
-Wat is nou die absolute must om dit te blijven doen?

Blijven er nog veel teveel redenen over die je niet zou willen missen? Die je belangrijker vindt dan de toekomstige gedachte aan het gevoel te ademhalen door een rietje? Dan wil je niet echt stoppen! Confronterend? Sorry! Maar anders blijf je jezelf voor de gek houden.

Wil je wel echt stoppen? Bedenk je dan alle redenen waarom je zou willen stoppen, schrijf deze op! Wat geeft het je als niet stopt met roken? Sta hier eens een paar minuten bij stil! Voel echt even welk gevoel je dit geeft! En vraag je nog eens af of je echt wilt stoppen? Is je antwoord JA?

Dan is de enige echte manier maak er een MUST van! En ga ervoor. Je kunt het! Echt! Ja echt! JE kunt het! JA dat zal misschien even chagrijnen zijn, maar dat komt omdat je je blijft focussen op het NIET roken. Focus je op wat je allemaal wel hebt? Bedenk iets nieuws voor de momenten wanneer je normaal zou gaan roken. Iets nieuws wat veel fijner is of maak het roken zo onprettig, dat je dit niet meer wilt!
Verplaats je Focus! Richt je op alle nadelen die je hebt wanneer je NIET stopt met roken. Mijn nadelen zijn: ………………

En verzin voor het gemis andere oplossingen: Houd een pen vast, Eet een kauwgompje, doe een van onze ademhalingstechnieken of denk nog even terug aan de oefening met het rietje! Zorg voor nieuwe gewoonten.

Even een momentje voor jezelf, even een stapje terug, even diep in en uitademen! Dat geeft ontspanning! Maar dat kan dus ook zonder een sigaret! Je kunt ook drie minuten een van onze ademhalingstechnieken toepassen. Dan zul je dezelfde rust ervaren. Deze ademhalingstechniek is alleen heel wat minder schadelijk! Klik hier voor de ademhalingstechniek die wij veel toepassen tijdens onze trainingen: http://www.willbestrong.com/blog/ontstress-in-3-minuten-haal-adem/

Weet dat je een keuze hebt! En onderstaande keuze is niet zo veel belovend.

Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat in recentere geboortegeneraties het risico op vroegtijdige sterfte onder rokers zelfs 3 maal verhoogd is ten opzichte van niet-rokers. Dit komt doordat recentere generaties op jongere leeftijd zijn gaan roken en ook gemiddeld meer hebben gerookt dan oudere generaties.10 Dat betekent dat van de mensen die levenslang doorgaan met roken, niet de helft maar twee derde overlijdt aan de gevolgen van het roken én op een gemiddeld veel jongere leeftijd dan niet-rokers.