De 7 voordelen van Boerenkool

Boerenkool is hip! Deze typisch Hollandse wintergroente is wereldwijd steeds populairder aan het worden. In Amerika zijn ze ook ingesprongen op deze hype. Daar wordt boerenkool, onder de naam ‘kale’, verwerkt tot soepen, chips en sappen. dat is ook niet vreemd als je weet hoe veel gezonde eigenschappen boerenkool heeft. Hieronder een opsomming van de 7 belangrijkste:

1. Boerenkool bevat weinig calorieën, is hoog in vezels en bevat bijna geen vet. 100 gram boerenkool bevat 48 kcal en 5 gram vezels.

2. Boerenkool is rijk aan vitamine C. 100mg vitamine C per ons boerenkool Dat is bijna 150% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

3. Boerenkool is rijk aan calcium. In een pond boerenkool zit bijvoorbeeld meer calcium dan in een halve liter melk.

4. Boerenkool is rijk aan ijzer. Per calorie bevat boerenkool meer ijzer dan rundvlees. IJzer is essentieel voor je gezondheid. Het vormt de hemoglobine in je bloed en dit is verantwoordelijk voor de transport van zuurstof door je lichaam.

5. Boerenkool is rijk aan vitamine A. Deze vitamine ondersteunt de weerstand, en heeft een positieve invloed op het gezichtsvermogen, de huid en tandvlees.

6. Boerenkool is rijk aan vitamine K. Deze vitamine ondersteunt gezonde botten en is belangrijk voor de bloedstolling.

7. Boerenkool bevat omega 3 vetten. Deze ondersteunen de bescherming tegen hart- en vaatziekten.

Op internet vind je de meest lekkere recepten om Boerenkool in te verwerken , het hoeft namelijk allang niet meer de standaard Boerenkool met worst te zien die je vroeger van je moeder kreeg voorgeschoteld