Alles over greens!

Groene smoothies zijn we inmiddels mee bekend. Maar je kunt het nog groener maken, bijvoorbeeld door het nemen van zogenaamde ‘greens’. Dit zijn vaak superfood mixen bestaande uit diverse ‘groene’ ingrediënten. Dit kan van het land zijn, maar ook uit de zee. Van het land kun je denken aan spinazie, boerenkool, gerstegras en tarwegras en qua zeegroenten kun je het zoeken in de hoek van de algen (chlorella, spirulina) en de wieren (zeesla, kelp). 

Met een (thee)lepeltje greens per dag zorg je voor een mega boost van je immuunsysteem. Deze green poeders zitten namelijk vol goede dingen (fytonutriënten) als vitamines, mineralen, vezels en chlorofyl. Door onze drukke levens is het vaak niet mogelijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Een greens supplement is dan een mooie aanvulling op je eetpatroon.

De voordelen van greens

Versterkt je immuunsysteem

Reinigt je bloed

Goed voor de stoelgang

Energy boost

Kan ondersteunen bij afvallen

Afvallen met greens?

Begrijp me niet verkeerd, je zult door een theelepeltje per dag niet direct gewicht verliezen. Maar wat het wel doet is het stabiliseren van je stofwisseling en het geeft je een langer verzadigd gevoel. Door dit verzadigde gevoel, zal je minder snel grijpen naar ongezonde snacks. Dit scheelt weer calorieën en houd je bloedsuikerspiegel stabiel(er). Op deze manier kunnen greens dus wel ondersteunen bij afvallen.

Vitamineral Green van Health Force

Ik heb de afgelopen weken Vitamineral Green van Health Force getest. Na wat research op internet kwam ik veel positieve reacties tegen. Sowieso staat het merk Health Force bekend als een heel integer merk met ingrediënten van hele goede, biologische kwaliteit. Het is volledig raw, zodat alle goede voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Ik zie het als een soort 'green-multivitamine'.

Ik ben heel eerlijk, echt lekker is het niet. Maar je proef de smaak alleen als je het mengt met water en 'als shotje' drinkt. Ik doe dit vaak 's ochtends op mijn 'nuchtere' maag. Ik neem dan een theelepel Vitamineral Green met wat water. Maar je proeft er weinig tot niets van als je een theelepel door je (groene) smoothie mixt. Het is goed voor mijn weerstand en ik merk dat ik er energie van krijg. Het is zeg maar mijn koffie in de ochtend (ik drink geen koffie, maar qua energy boost is het vergelijkbaar). Het is niet goedkoop, maar omdat je aan één theelepeltje per dag voldoend hebt, doe je lang met een pot. Mocht je liever geen poedervorm willen, is het ook in capsulevorm verkrijgbaar.

Als je voor een ander greens product kiest, let er dan in elk geval op dat er geen slechte zoetstoffen aan toegevoegd zijn (zoals aspartaam).